Uddannelse gør underværker #2

Uddannelse ligger Dooni Doonis hjerte nær. Denne er nemlig en af grundstenene for et samfunds overordnede udvikling og et individs fremtid. Over en artikelserie vil vi fortælle om vores indsats på uddannelsesområdet, som sagte, men sikkert, udvides hele tiden. For udover skolebyggerier tilbyder Dooni Dooni undervisning til handicappede, støtte til økonomisk udsatte familier, skrive- og læsekurser for voksne og hele scholarships til videreuddannelse.

Før skole

Turen går til et lille, solrigt bjergområde et stykke fra Bamako. Byen er Cocody; en flække som fik sine første beboere i 1995. Folkene deri er af mange etniciteter, og flertallet af befolkningen er muslimer.

Før Dooni Dooni tog et kærligt kig på områdets skoleliv, var uddannelsestilbuddene i området sparsomme. At finde var blot små, halvfærdige bygninger, hvor børnenes undervisning blev modtaget siddende på jorden.

En kontakt blev etableret til folkene i området, og ikke længe efter mødet med de lokale meldte en gruppe kristne sig til at indgå i den kommende skoles skolekreds, hvor de, samarbejdende med Dooni Dooni Mali, skulle udvikle det nye uddannelsestilbud. Inventar fra Danmark blev fragtet derned, og rygtet spredtes. Nu var den forestående opgave at skaffe elever til de to nye klassespor, man havde besluttet at oprette.

page2image11650480
I 2016, da byggeriets første spadestik blev taget i Cocody, besluttede man nemlig at oprette to førsteklasser for skoleåret 2016/2017, der på lang sigt skal udvide klassetrinnene op til sjette trin. Foruden denne skulle en børnehave og den børnehaveklasse, Dooni Dooni Mali havde oprettet i området, sikre kommende elever til den nye skole. Ved en investering i den allerede eksisterende børnehave, oprettelse af to børnehaveklasser med 25 elever i hver og en førskole, som vi kender den herhjemme.
Idag står skolen færdig og fremtiden ser lysere ud for børnene i Cocodys slumområde.
____
Hjælp os med at hjælpe andre:
(DK) Mobilepay: 65811
(NO) Vipps: 15876
Dooni-Dooni : Frivillighed, bæredygtighed og lokal forankring.

Uddannelse gør underværker #1

Uddannelse ligger Dooni Dooni tungt på hjerte. Denne er nemlig en af grundstenene for et samfunds overordnede udvikling og et individs fremtid. Over en artikelserie vil vi fortælle om indsatsen på uddannelsesområdet , som sagte, men sikkert, udvides hele tiden. For udover skolebyggerier tilbyder Dooni Dooni undervisning til handicappede, støtte til økonomisk udsatte familier, så børnene kan komme i skole, og hele scholarships til videreuddannelse. 

Scholarships  

Aichata Kante fyldte 23 år sidste måned, men vores bekendtskab til hende går langt længere tilbage. Dooni Dooni har været med på sidelinjen fra begyndelsen af Aichatas uddannelsesforløb. Helt fra grundskolen, videre til gymnasiet og frem til hun i dag står med papir og stolthed på, at hun har gennemført en videregående uddannelse.

Ikke alene for samfundet er dette en kostbar investering, hvor Aichata nu kommer til at kunne hjælpe mange mennesker i sit virke som jordemoder; nej, for den sponsorede uddannelse har ligeledes givet Aichata lyse udsigter for fremtiden. Selv siger hun: “Uden [Dooni Doonis] hjælp og løbende vejledning havde jeg aldrig været, hvor jeg er i dag.” Og sådan en udtalelse varmer midt i kolde vintermåneder, og bekræfter os i, at det er både bæredygtigt og vigtigt at fortsætte investeringen i uddannelse i Mali.

På billedet ses repræsentant for Dooni Dooni Mali, Dory Kanaré, lykønske nu færdiguddannede jordemoder Aichata Kante.
Hjælp os med at hjælpe andre:
(NO) Vipps: 15876
(DK) Mobilepay: 65811
Dooni-Dooni: Frivillighed, bæredygtighed og lokal forankring.

Stole får nyt liv!

Vi har i disse tider også meget at glæde os over – vi har nemlig modtaget i omegn af 600 skoleborde og 1200 stole fra Gjellerup og Hammerum skole, som skal sendes til Mali og bruges i skolerne dernede.

Vi fryder os over, at brugt kan få nyt liv og gøre gavn i Mali!

På billederne kan du se nogle af møblerne på vores lager lidt udenfor Herning.

___________

Hjælp os med at hjælpe andre:

(NO) Vipps: 15876
(DK) Mobilepay: 65811

Dooni-Dooni: Frivillighed, bæredygtighed og lokal forankring.

Da vi mødte Maïmouna…

Maïmouna læser i dag til jordemoder. En beskæftigelse hun ikke i sin fjerneste fantasi kunne have drømt om tilbage i 2002, da Dooni Dooni mødte hende for første gang. Hverken skole, ordentlig kost eller sundhed var nemlig en selvfølge i den familie, som Maïmouna kommer fra.
Maïmounas far døde tidligt, og hun har ligeledes mange søskende. De drømme som hun måtte gå med, dem som du og jeg også går rundt med, blegnede i stedet i fattigdom og spørgsmål om dagen i morgen, fremfor dagen om 10 år.
Her, over 10 år senere har det ladet sig gøre for Maïmouna at gennemføre grundskolen. Uddannelsesstipendierne, der også er blevet doneret gennem Dooni Dooni, er skyld i hendes videreuddannelse til jordemoder, og vaccinationerne og kosttilskuddet hun har fået løbende, har samlet set bragt hende til, hvor hun er i dag: Et sted med muligheder, blandt andet for at bestemme sin egen fremtid
For 500,- om måneden kan et barns liv vende 180 grader.
 
Støt Dooni Dooni 
(DK) Mobilepay: 65811
(NO) Vipps: 15876
Frivillighed, bæredygtighed og lokal forankring.

Centre udvikler voksnes færdigheder indenfor flere områder

Dette år støtter Dooni Dooni driften af 3 centre, hvor der undervises voksne i skrive- og læse færdigheder. I år er der i alt 130 som har fulgt undervisning i disse centre. I år har kvinderne i disse centre fået tilbud om at lære teknikken til at la 13220829_1741325072749550_4309903472999041203_n ve egen gødsel (kompost). Det er i disse dage stor aktivitet i disse grupper. Komposten forventes at være klar i slutningen af maj måned. Hver gruppe forventes at producere et ton
med kompost, som vil give næring til større avlinger.

Skolen i Kounto

Byggeriet af skolen går godt og planen er at den skal stå færdig til sommer.
Marts 2015 viser billederne nedenunder at en dejlig skole venter på eleverne ved skolestart til efteråret. Byggeriet færdiggøres med økonomiske midler fra Dooni-Dooni Norge/DanmarkSkærmbillede 2016-03-04 kl. 16.55.26 Skærmbillede 2016-03-04 kl. 16.55.30