Euroshop

 

Har du et vareparti eller vil vide mere? Kontakt os på euroshop@missionafrika.dk

Et bæredygtigt projekt…

Mange store tøjproducenter har kilovis af tøj, som de efter en endt sæson ikke ved hvad de skal gøre med. I Mali er det svært af finde tøj af ordentlig kvalitet. Det meste af det tøj man kan købe dernede er tøj af dårlig kvalitet, som har været overskydende andre steder i verden. Desuden kan tøjproducenterne i Mali heller ikke følge med efterspørgslen. Der er altså større og større mangel på tøj i kvalitet – specielt fra den voksende øvre middelklasse.

Derfor har Dooni-Dooni og Mission Afrika udviklet konceptet Euroshop, som sælger restpartier fra Danske firmaer i butikker i Mali. Dette skaber et godt overskud, som går til udviklingsprojekter i Mali og Cameroun.

Dette koncert er gavnligt for alle; Tøjproducenten får tøjet ud af EU, der kommer mere og bedre tøj på markedet i Mali og overskuddet bliver fordelt mellem Dooni-Dooni og Luthersk Brødremission i Malis projekter.

En anden fordel ved projektet er, at det bliver indtægtskabende på flere måder:
1. Overskuddet går, som nævnt, til udviklingsaktiviteter i Mali.
2. Det er også muligt for privatpersoner, at købe en lille vareprøve og gå ned på det lokale marked og sælge. På den måde kan private personer, som har svært ved at skaffe føde på bordet få hjælp til selvhjælp.
3. Butikken skaber faste arbejdspladser og hjælper de ansatte med at opøve foretningsmæssige kompetencer.

Euroshop butikkerne

Euroshop butikkerne ligger i Bamako, Mali og sælger dansk børnetøj, som bla. leveres af børnetøjsproducenten HRT TEXTILES fra Ikast. Tøjet er af høj kvalitet og produceret til danske mærker, men kan på grund af småfejl ikke sælges i EU. Tøjet får nu nyt liv i Mali, hvor det bidrager til at hjælpe nogle af verdens allerfattigste mennesker.

Eksempler på hvad der er blevet solgt i Euroshop butikkerne i Mali er sko, børnetøj, vinterjakker og hovedbeklædninger.

Varernes rejse fra Danmark til Mali til udviklingsarbejde

De varer, som ikke længere kan sælges her i Danmark opbevares i Dooni-Dooni Danmarks lager lidt uden for Herning, indtil de kan blive sendt i en container ned til Mali. I Mali har Euroshop et lager hvor tøjet da opbevares indtil det sælges i butikkerne. Som tiden går opgøres overskuddet fra butikkerne og dette går da til udviklingsarbejde i lokalområdet.

Læs om hverdagen i Euroshop ved at klikke her

Har du et vareparti eller vil vide mere? Kontakt os på euroshop@missionafrika.dk