[DK] Bestyrelsen rundt

Nu skal vi møde Ida på 19 år. Hun er det seneste skud på stammen og blev valgt ind i Dooni Doonis bestyrelse sidste år. Pt afslutter hun gymnasiet i Herning og bor hos sine forældre i Tjørring.

Gennem flere år har hun fulgt med og beundret det arbejde Dooni Dooni gør i Mali med hjælp fra de frivillige i Norge og Danmark. ’Sagte men sikkert’ som Dooni Dooni betyder, er en af de ting, hun finder mest fascinerende ved organisationen. Det, at arbejdet foregår på de lokales præmisser; ikke en ’over-night’ forandring, men snarere en langsom transmission til det bedre.

Det indgående kendskab til de mennesker, der hjælpes, og det, at man uafværgeligt følger deres råd til fremgangsmåde, nævner hun som en stor force: ”I Dooni Dooni er der ikke en snobbet ’hvid’ tilgang til at gøre en forskel; med det mener jeg, at formanden Thores mange besøg dernede og mangeårig etablering af kontakter i de områder, som vi arbejder i, er med til at klargøre, hvad de egentlige behov er, frem for at sende en masse penge afsted, hvor man ikke ville vide, om de havde en reel, varig virkning.”

Dooni Doonis arbejde spænder bredt: Traditionelle skolebyggerier, som mobiliserer skolegang, de to Euroshops, som de lokale selv driver og øjet for, at også de handicappede skal have deres plads i det maliske samfund. Alt i alt bidrager den store alsidighed til, at det er spændende at være med – især i en position som Idas, hvor kommunikationen af Dooni Doonis arbejde er et af hendes ansvarsområder.